Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Vi ændrer verden : 30 historier om modige børn


Beskrivelse


30 historier om børn fra forskellige steder i verden og historien, som alle har gjort noget for at gøre verden til et bedre sted.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. apr. 2020

af

af

Dorthe Grønbæk

d. 22. apr. 2020

Historier om 30 modige børn, som på hver deres måde har gjort en forskel for andre mennesker. Fra 10 år.

30 historier om børn, som alle har gjort noget for at gøre verden til et bedre sted. Fx beskrives Yash Gupta fra USA, som hjælper børn og unge med at få briller, så de kan læse og modtage undervisning. Fra Danmark beskrives Nadia Nadim, som er den første flygtning på det danske kvindelandshold i fodbold. Louis Braille, som opfandt punkt-alfabetet. Margaret Knight, som opfandt en sikkerhedslås til væve. Nkosi Johnson fra Sydafrika, som blev født med aids, men som nåede at starte et hjem for aids-ramte børn, inden han selv døde som 12-årig. 13 historier er fra USA, 3 fra Canada, 2 fra Danmark og 2 fra Pakistan. De resterende 10 historier er fra 10 forskellige lande, fx Sverige, Liberia, Kenya og Holland. Forrest er en indholdsfortegnelse.

Underholdende og oplysende læsning om kendte og mindre kendte personer, som brænder for en større sag. Bogen kan bruges som inspiration til en skoleopgave og vil uden tvivl anspore flere til at søge mere viden om de omtalte personer og deres mærkesager. Særdeles fine illustrationer som supplerer bogens tekst på fornem vis.

I De 100 sejeste mennesker i verdenGodnathistorier for rebelske piger er det Jacob Riising, som fortæller vilde og sjove historier om kendte mennesker og en enkelt hest. Godnathistorier for rebelske piger er en oplæsningsbog med eventyr om kvindelige pionerer, som også har sat sit præg på verdenshistorienI De 100 sejeste mennesker i verden er det Jacob Riising, som fortæller vilde og sjove historier om kendte mennesker og en enkelt hest. er en oplæsningsbog med eventyr om kvindelige pionerer, som også har sat sit præg på verdenshistorien.


litteratursiden.dk

d. 10. juli 2020

af

af

Annie Christensen

d. 10. juli 2020

Børn kan forandre verden og gør det stadig. Bogen formidler stærke og bevægende portrætter af 30 modige børn og unge, der har sat deres aftryk på og forandret verden. ’Vi ændrer verden’ giver indblik ...


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 5 (2020)

af

af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 73, nr. 5 (2020)