Bøger / faglitteratur

Vi, der er færinger : en samfundsfortælling om de rige øer i Nordatlanten


Beskrivelse


Beskrivelse af det moderne færøske samfund og emner som erhvervsliv, økonomi, fiskeri, færgedrift, luftfart og turisme - med et gennemgående fokus på hvordan øerne kan holdes sig økonomisk vitale og sikre sig mod løbende afvandring.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. dec. 2016

af

af

Søren Møller

d. 5. dec. 2016

En uddybende bog for voksne læsere om det færøske samfund. For interesserede i øernes nutidsforhold, egnsudvikling og i det dansk-færøske forhold.

Her beskrives Færøernes erhvervliv og økonomi, med fiskeri og olieefterforkning, færgedrift, luftfart, turisme, forretningsliv, restauranter, politiske forhold, kirke- og kulturliv. Et helt kapitel er helliget skildringen af driftige færøske kvinders betydning for samfundet. Forfatteren har rejst rundt og samlet mange oplysninger og talt med udvalgte færinger og videregiver deres beretninger. Et gennemgående fokus er, hvordan øerne kan holde sig økonomisk vitale og sikre sig mod en løbende afvandring. Illustreret med farvefotos af mennesker, landskaber og bygninger.

De mange interviews med færinger giver en levende skildring af et særegent lille samfund, der kæmper for sin overlevelse.

Der findes en række allround bøger om Færøerne til rejsebrug eller med fokus på øernes natur eller historie. Den nye bog har et fokus på øerne som nutids-samfund, som ikke findes i andre bøger bortset fra Færøerne - historie og samfund, kunst og kulturFærøerne - historie og samfund, kunst og kultur, der også rummer meget om nutiden. Den nye bog uddyber dette Der findes en række allround bøger om Færøerne til rejsebrug eller med fokus på øernes natur eller historie. Den nye bog har et fokus på øerne som nutids-samfund, som ikke findes i andre bøger bortset fra , der også rummer meget om nutiden. Den nye bog uddyber dette .


Kristeligt dagblad

d. 16. jan. 2017

af

af

Claus Grymer

d. 16. jan. 2017


Jyllands-posten

d. 13. dec. 2016

af

af

Lars Ole Knippel

d. 13. dec. 2016


Weekendavisen

d. 20. jan. 2017

af

af

Birte Weiss

d. 20. jan. 2017