Bøger / faglitteratur / rejseguides

Vi elsker Berlin : en personlig guide


Beskrivelse


Guide til Berlins hippe butikker og restauranter og cafeer. Yngre, især mere erfarne Berlinrejsende kan få nye ideer til byture.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2015

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 19. okt. 2015

Berlin rimer på übercool, og i denne fine guide anbefaler Sissel-Jo Gazan hippe butikker og smækre madsteder i Berlins centrum. Yngre, især mere erfarne Berlinrejsende får her nye ideer til byture.

Forfatteren Sissel-Jo Gazan har slået sig ned i Berlin, hvor hun nu på tiende år bor med mand og børn. I bogen skildrer hun byens farverige leben og giver læseren forslag til besøg på spisesteder, i parker og kulturhuse. Gazan fortæller om ni bydele i centrum, fx Prenzlauer Berg, Kreuzberg og Charlottenburg. Alle beskrivelser er ledsaget af henvisninger til stedets hjemmeside, hvor læserne anbefales at tjekke fx gældende åbningstider. Guidebogen har bagerst et register over de gader, steder, restauranter mv., der er nævnt.

Bogen er skrevet i et kvikt og smart sprog, og det giver den et personligt tilsnit, uden dog at blive privat. Måske kan stilen minde om at give vennerne gode tip over en god middag. Det fungerer fint, hvis man kan lide det, men den mere klassiske byturist vil ikke finde henvisninger til museer og seværdigheder i denne bog.

Gazans nye Berlinbog er en stor udvidet udgave af hendes små guider Ta' med til BerlinMin by BerlinBerlin meine liebe! fra 2012 og Min by Berlin fra 2009. En anden personlig Berlinguide er Lone Bechs Berlin meine liebe!Gazans nye Berlinbog er en stor udvidet udgave af hendes små guider Ta' med til Berlin fra 2012 og fra 2009. En anden personlig Berlinguide er Lone Bechs Berlin meine liebe!Gazans nye Berlinbog er en stor udvidet udgave af hendes små guider Ta' med til Berlin fra 2012 og Min by Berlin fra 2009. En anden personlig Berlinguide er Lone Bechs .