Bøger / skønlitteratur / digte

Vi er her : poesi


Beskrivelse


Digte. Igennem Europa bevæger digteren (f. 1986) sig sansende i fragmentariske oplevelser af naturen, eksistensen og fællesskaberne, eller manglen på samme. Der er noget underliggende på spil, midt i kærligheden, midt i civilisationen, er der indslag af foruroligende hændelser og en mangel på individuelt ansvar.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. jan. 2018

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 11. jan. 2018

Digteren bevæger sig i naturens, eksistensens og fællesskabernes Europa. Men der er noget underliggende på spil, midt i kærligheden, midt i civilisationen, er der foruroligende hændelser og en mangel på individuelt ansvar. For alle med interesse for ny dansk poesi.

Digtene, der er titelløse og med alle ord skrevet i minuskler, handler om længsel og kærlighed, om naturen og enkelte navnløse lokaliteter igennem europæiske landskaber. Tanker om klima, krig og flygtninge blander sig i overvejelserne om menneskelige udfoldelser, alene og i fællesskaber. Liv Sejrbo Lidegaard debuterede i 2015 med den anmelderroste Fælleden.

Digtene har en langsomhed over sig, og de dvælende melankolske billeder besidder en næsten transparent kølighed i deres fragmentariske afkodning af natur, eksistens og fællesskaber. Der er noget underliggende på spil, der er indslag af foruroligende hændelser og en mangel på individuelt ansvar i teksterne. Jeg læser enkelte sentenser igen og igen, fordi det simpelthen er så præcist og så smukt beskrevet. Digtene fremstår i en lidt henført og bevæget løs poetisk form, der iklæder temaet en ængstende tone. Enkelte billeder går igen og skaber en samhørighed i digtene, der på den måde kan læses enkeltvis, som små suiter eller som langdigt. En utroligt vellykket digtsamling.

Motiver og temaer kan genfindes i fx Julie Sten-Knudsens Spor efter fugle og hos Lea Marie Løppenthin, Jenny Tunedal og Theis Ørntoft.


litteratursiden.dk

d. 23. nov. 2019

af

af

Jens Hjøllund

d. 23. nov. 2019

I sin betoning af fællesskabet rækker digtene ud efter sammenhænge, der omfatter andet og mere end det menneskelige. Kærligheden, kroppen og begæret er en konkret og uafviselig realitet i digtene, men...


Jyllands-posten

d. 25. feb. 2018

af

af

Nicklas Freisleben Lund

d. 25. feb. 2018


Kristeligt dagblad

d. 18. jan. 2018

af

af

Martin Gregersen (f. 1988)

d. 18. jan. 2018


Politiken

d. 20. jan. 2018

af

af

Benedicte Huang (f. 1991)

d. 20. jan. 2018


Information

d. 20. jan. 2018

af

af

Tue Andersen Nexø

d. 20. jan. 2018