Bøger / skønlitteratur / roman

Vi er kortvarigt smukke her på jorden


Beskrivelse


En brevroman fra en søn til sin mor, som begynder med familiens historie i Vietnam og snor sig op igennem hans opvækst i USA og bliver en fortælling om klasseforskel, maskulinitet og transnationalitet i et moderne USA.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. apr. 2020

af

af

Karina Høyer

d. 3. apr. 2020

En brevroman fra søn til mor, som begynder med familiens historie fra Vietnam, snor sig op igennem hans opvækst i USA og bliver en fortælling om klasseforskel, maskulinitet og transnationalitet i et moderne USA. For læsere af moderne emigrantlitteratur.

Hovedpersonen "Lille Hund" (LH) vokser op hos sin traumatiserede mor og syge bedstemor, der begge er flygtet fra Vietnam. I Hartford starter LH i skole, og som han lærer sproget og bliver en større del af det amerikanske samfund, opstår der flere og flere konflikter i familien, der ikke kan et ord engelsk. Som 14-årig får LH sommerjob på en farm, hvor han møder den hvide dreng Taylor, som han forelsker sig i og indleder et forhold til. Romanen er et brev til moren, som LH skriver, da han er sidst i tyverne. Gennem skriveriet finder han tilbage til familiens historie. Der er paralleller til forfatterens eget liv.

En smuk, poetisk og gribende brevroman om en drengs transnationalitet i et moderne USA. Om en fejlbarlige og uendelig dyb kærlighed mellem en mor og søn, om traditioner og klasseforskelle, om maskulinitet og identitet. Fyldt af konstante paradokser. Selv romanens form er et paradoks: en vietnamesisk dreng, der lærer engelsk og skriver hele sin og sin families historie til en mor, der aldrig vil komme til at kunne læse den.

Kan tematisk og stemningsmæssigt sammenlignes med Den der fortjener at blive elsketEt andet menneske, et andet liv og Et andet menneske, et andet livKan tematisk og stemningsmæssigt sammenlignes med Den der fortjener at blive elsket og .


litteratursiden.dk

d. 4. juni 2020

af

af

Katja Norup Petersen

d. 4. juni 2020

En poetisk og stærk roman om en søn, der prøver at blive set og hørt af sin mor, men også at forstå denne kvinde, som han har elsket og hadet. 'Vi er kortvarigt smukke her på jorden' er udformet som...


Jyllands-posten

d. 12. maj 2020

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 12. maj 2020


Berlingske tidende

d. 15. maj 2020

af

af

Jørgen Johansen (f. 1941)

d. 15. maj 2020


Politiken

d. 12. maj 2020

af

af

Mikkel Krause Frantzen

d. 12. maj 2020


Information

d. 15. maj 2020

af

af

Martin Bastkjær (f. 1987)

d. 15. maj 2020


Kristeligt dagblad

d. 15. maj 2020

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 15. maj 2020