Bøger / faglitteratur

Vi er også - særligt sensitive : 22 ærlige fortællinger om livet, arbejdslivet og styrkerne


Beskrivelse


22 særligt sensitive danskeres fortællinger om livet, arbejdslivet og styrkerne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. dec. 2016

af

af

Hamide Kara

d. 5. dec. 2016

22 særligt sensitive danskeres fortællinger om livet, arbejdslivet og styrkerne. For læsere af bøger om sensitivitet og selvbevidsthed.

Forfatterne Jeanette Therkildsen, Lone Skytteløv, Anette Bygum og Hanne Lauritzen har alle det personlighedstræk til fælles, at de er særligt sensitive. De skriver at 15-20 % af befolkningen er særligt sensitive, også kaldet HSP - highly sensitive people. "Vi ønsker med denne bog - at alle jer der er særligt sensitive, kan lære at finde styrken. Og alle jer der ikke er helt så særligt sensitive, kan få en større forståelse af, hvordan det er at være, og leve med sin særlige sensitivitet." Ifølge forfatterne findes karaktertrækket i alle samfundslag og i alle kulturer og fællesnævneren er, at de har "medfødt evne til at mærke energien, når de kommer ind i et rum, og de har en stærk fornemmelse af, hvordan andre mennesker har det." Gennem 22 interviews møder man fortællere, med forskellig opvækst, profession og leveforhold, som sætter ord på deres sensitive side og beskriver, hvordan det kan bruges som styrkende faktor i mange henseender.

De mange eksempler giver en positiv indføring i de særligt sensitives tankeverden. Variationen i fortællernes tilgang til HSP, og deres råd til andre særligt sensitive er i fin tråd med forfatternes ambition.

Andre titler som også beskriver HSP og fremhæver fordelene er fx Sensitive børn og voksneSærligt sensitiv - eller særligt udfordret? og Særligt sensitiv - eller særligt udfordret?Andre titler som også beskriver HSP og fremhæver fordelene er fx Sensitive børn og voksne og .