Bøger / faglitteratur

Vi er vejret


Beskrivelse


Opfordring til os alle om at droppe kød ved blot ét måltid om dagen, for på den måde med individuel handling at skabe en fælles kamp mod klimaforandringerne. En undersøgelse af de tanker og valg, klimakrisen stiller os over for.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. feb. 2020

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 14. feb. 2020

Jonathan Safran Foer opfordrer i sin vigtige og skarpe bog om klimakrisen os alle til at droppe kød ved blot ét måltid om dagen! Og på den måde med individuel handling skabe en fælles kamp mod klimaforandringerne. For dig som følger debatten om klimakrisen.

Samfundsfilosofisk essay og debatbog, hvor Foer kommer vidt omkring i sine argumenter for, hvordan vi alle kan gøre en indsats for at kæmpe mod klimaforandringerne. Han reflekterer fx over så forskellige emner som det ældste kendte selvmordsbrev fra Egypten, kampen for borgerrettigheder og mørklægningen under 2. verdenskrig. Foer finder eksempler, hvor mennesker har fundet skjult styrke i sig selv. Hvordan fx en helt almindelig mand finder superstyrke til at løfte en tonstung bil, hvorunder en cyklist er fanget! Om at søge den fælles kamp mod klimaforandringerne skriver Foer fx:" For at redde planeten er det, vi har brug for, det modsatte af en selfie", og han bruger det billede, at vi alle skal være del af en "bølge" for at modstå klimaforandringerne. Foer skriver om sin bog: "Dette er en bog om den måde, landbrugsdyr påvirker miljøet på". Jonathan Safran Foer skriver roste romaner, men fx også Om at spise dyr.

Foer er fremragende velskrivende som altid i denne velargumenterende debatbog, som opfordrer til fælles handling hellere nu end i morgen.

Ved enden af verdens endeKlimakrisens rødder indeholder også essays om klimakrisen, og mere videnskabelig debat findes i Klimakrisens rødderVed enden af verdens ende indeholder også essays om klimakrisen, og mere videnskabelig debat findes i .


litteratursiden.dk

d. 24. jan. 2020

af

af

Anny Skov Madsen

d. 24. jan. 2020

Jonathan Safran Foer har skrevet en inspirerende og overbevisende debatbog om klimaforandringerne. Gennem fakta, nedslag i historien og egne personlige fortællinger sætter han fokus på, at alle kan bi...


Politiken

d. 8. mar. 2020

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 8. mar. 2020


Standart

Årg. 34 nr. 2/3 (2020)

af

af

Marie Marcussen Lerche

Årg. 34 nr. 2/3 (2020)