Bøger / skønlitteratur / roman

Vi har det godt


Beskrivelse


Forfatteren Philipp rydder ud i det hus, han har arvet fra bedsteforældrene, og trods hans uvilje trænger fortiden sig på i skikkelse af forældrenes og bedsteforældrenes historier.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Per Månson

2007

Den østrigske forfatter (årgang 1968) oversættes for første gang til dansk med denne utraditionelle slægtshistorie. Philipp har arvet sine bedsteforældres hus og bruger foråret og sommeren 2001 på at rydde op i familiens gemmer. Han er forfatter med et løst forhold til en gift meteorolog, og til trods for han forsøger at fortrænge familiens historie, trænger den sig på. Vi følger i nedslag hans bedsteforældre med den stive patriark, hans forældre, hvor faren kæmpede for Hitlerjugend under krigen og hans egen situation, der på alle måder er uafklaret. Det er en barsk historie, hvor titlen sandelig ikke skal tages for pålydende. Det er en flot skrevet og sanset roman, hvor hvert kapitel står så skarpt, at det kan læses for sig som en novelle. Sproget er en anelse omstændigt - det er jo germansk - men det glemmer man hurtigt for at leve sig ind i historien. For læsere af slægtsromaner, der ikke søger idyllisk tryghed.


litteratursiden.dk

d. 15. jan. 2007

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 15. jan. 2007

Synk ned i lænestolen og giv dig god tid, for så venter en stor læseoplevelse i denne østrigske slægtshistorie om en familie i 3 generationer fra 1938 til 2001. "Din manglende interesse for familien ...


Weekendavisen

d. 4. apr. 2007

af

af

Lars Bonnevie

d. 4. apr. 2007


Kristeligt dagblad

d. 3. mar. 2007

af

af

Moritz Schramm

d. 3. mar. 2007


Jyllands-posten

d. 12. dec. 2006

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 12. dec. 2006