Bøger / faglitteratur / bibliografier

Vi har det så dejligt! : badehotellerne, gæsterne og postkortene, som de sendte


Beskrivelse


Om udvalgte danske badehotellers historie, fortalt med udgangspunkt i de postkort gæsterne sendte.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. apr. 2019

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 12. apr. 2019

Læsere med interesse for de danske badehotellers historie får en fin præsentation af emnet, fortalt gennem de postkort, som gæsterne sendte fra de danske badehoteller i starten af 1900-tallet.

Bogens indledende afsnit beskriver livet på de danske badehoteller i starten af 1900-tallet. I bogens første del berettes i korte afsnit om bademoden, hotellernes indretning, personale, måltider, muligheder for underholdning m.m. Her findes også et afsnit om frimærkesprog og breve sendt fra badehotellerne. Herefter følger bogens hoveddel, der præsenterer en lang række danske badehoteller. Denne del af bogen er opdelt alfabetisk efter geografisk sted. Hvert opslag er illustreret med postkort og rummer oplysninger om det enkelte hotels historie, kendte gæster og anekdoter. Mange illustrationer i form af postkort og fotografier. Bogen rundes af med et danmarkskort, hvor de badehoteller, der omtales i bogen, er markeret, og en liste over danske badehoteller anno 2019 kan ses. Kildefortegnelse og noter bagerst. Format: 24,5 x 30 cm.

En dekorativ og informativ bog, der giver et fint overblik over de danske badehoteller og deres historie.

Læsere med interesse for badelivets kulturhistorie kan supplere med Da bedstemor gik i vandetBogen om badehotellerDanske brevkort og postkorts historie 1871-2006. Udvalgte danske badehoteller omtales i Bogen om badehoteller, mens en bog som Danske brevkort og postkorts historie 1871-2006 har fokus på postkortets historie. Ingen kombinerer som denne bog de tre emnerLæsere med interesse for badelivets kulturhistorie kan supplere med Da bedstemor gik i vandet. Udvalgte danske badehoteller omtales i , mens en bog som Danske brevkort og postkorts historie 1871-2006 har fokus på postkortets historie. Ingen kombinerer som denne bog de tre emnerLæsere med interesse for badelivets kulturhistorie kan supplere med Da bedstemor gik i vandet. Udvalgte danske badehoteller omtales i Bogen om badehoteller, mens en bog som har fokus på postkortets historie. Ingen kombinerer som denne bog de tre emner.