Bøger / skønlitteratur / roman

Vi havde jo bare en pause


Beskrivelse


Liv og Adam er på deres drømmerejse til Mexico. Mod alles forventning frier Adam ikke til Liv, men sætter i steder deres forhold på pause. Kan kærligheden holde og hvad vil de med deres liv?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2018

af

af

Birgit Sloth

d. 21. mar. 2018

Romantisk komedie for yngre kvinder om krise i parforholdet og om at finde meningen med livet. Liv og Adam er på deres drømmeferie, da Adam ønsker en pause i forholdet i stedet for som forventet at fri.

30-årige Liv arbejder som dyrlæge i sin fars klinik, og 34-årige Adam forsøger at etablere sig som snedker i den samme landsby ca. to timers kørsel fra London. De har dannet par i tre år og er ved at sætte Adams bedsteforældres hus i stand for at leve sammen der i fremtiden. Nu bliver de imidlertid usikre på, hvad de vil med livet. Lindsey Kelk har tidligere fået Den evige brudepige udgivet på dansk.

Vellykket chick lit selv om fortællingen udspilles i en lille by. Det er en historie tæt på det virkelige liv og med personer, der bliver menneskelige og har almene problemer. Humoren er noget overspillet, men det opvejes af problemernes genkendelighed. Foruden kærligheden drejer det sig om at vælge en håndværkerkarriere til trods for forældrenes betaling til et jurastudie og om generationsskifte i dyrlægeklinikken.

Som hos Marian Keyes er det chick lit med morale. Mahairi McFarlane skriver også om de 30-åriges kærlighedsproblemer i realistiske fortællinger, men med en mere lun, neddæmpet humor Den evige brudepige.