Bøger / faglitteratur til børn

Vi holder jul


Beskrivelse


Om julen som højtid, og hvad man kan lave når det er jul.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2016

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 16. nov. 2016

Julen er en af de største fester for mange børn. Læs her, hvordan vi holder jul i Danmark. Vi tænder lys, giver gaver, åbner julekalender, går i kirke, holder julefest og meget mere. For børn mellem 5 og 7 år, som endnu ikke læser lydrette bøger.

Bogen er bygget op, så hver side viser et stort billede om julens mange traditioner og dertil en kort tekst på tre til fem ord og et lettal på 10, som passer til billedet. Der er via QR-koder mulighed for at få teksten til billederne læst op, og bagerst i bogen er et længere afsnit om julen, som man også kan få læst op.

Bogens billeder giver et fint indblik i julens mange traditioner i Danmark. Teksten er let at lære udenad og har en tydelig struktur, så den kan "lege-læses" via billederne.

I samme forlags-serie findes tilsvarende bøger om andre højtider som eksempelvis Vi holder HalloweenVi skal holde julJulenJul. Tilsvarende findes også Vi skal holde jul, som rent læseteknisk minder meget om denne bog. Vil man læse mere om julen, kan man give sig i kast med den lidt sværere titel Julen i serien "Første fakta" eller den endnu sværere bog Jul i serien "De små fagbøger"I samme forlags-serie findes tilsvarende bøger om andre højtider som eksempelvis Vi holder Halloween. Tilsvarende findes også , som rent læseteknisk minder meget om denne bog. Vil man læse mere om julen, kan man give sig i kast med den lidt sværere titel Julen i serien "Første fakta" eller den endnu sværere bog Jul i serien "De små fagbøger"I samme forlags-serie findes tilsvarende bøger om andre højtider som eksempelvis Vi holder Halloween. Tilsvarende findes også Vi skal holde jul, som rent læseteknisk minder meget om denne bog. Vil man læse mere om julen, kan man give sig i kast med den lidt sværere titel i serien "Første fakta" eller den endnu sværere bog Jul i serien "De små fagbøger"I samme forlags-serie findes tilsvarende bøger om andre højtider som eksempelvis Vi holder Halloween. Tilsvarende findes også Vi skal holde jul, som rent læseteknisk minder meget om denne bog. Vil man læse mere om julen, kan man give sig i kast med den lidt sværere titel en i serien "Første fakta" eller den endnu sværere bog i serien "De små fagbøger".