Bøger / faglitteratur til børn

Vi holder ramadan


Beskrivelse


Om ramadan som højtid, og hvorfor man holder det.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. dec. 2016

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 7. dec. 2016

Læs om, hvordan man holder ramadan. Let fagbog fra 6 år.

På hver side fortæller et foto og en enkel sætning om den muslimske højtid, ramadan. Forrest giver en QR-kode adgang til at få læst teksten op, og til slut er der et lidt længere faktaafsnit, som man også kan lytte til ved at scanne QR-koden. Bogen har lettal 10.

Bogen vil især være anvendelig til børn, der er ved at opdage, hvad det vil sige at læse. Ved at lytte til afsnittet om ramadanen bagerst i bogen, får barnet en forståelse af bogens emne. De store fotos og enkle sætninger, som næsten alle begynder med "vi", giver barnet mulighed for at "gætte-læse" teksten og derved få en oplevelse af at læse bogen. Forsiden, der forestiller arabiske mønstre og skrifttegn, virker anonym. Den viser ikke tydeligt, hvad bogens emne er.

Der er ikke andre så lette fagbøger, der blot handler om ramadanen. I IslamLille Eid, der er for 8-9-årige, kan man læse mere bredt om islam som religion. I billedbogen Lille Eid hører man om, hvordan Eid og hans lillesøster oplever fastemånedenDer er ikke andre så lette fagbøger, der blot handler om ramadanen. I Islam, der er for 8-9-årige, kan man læse mere bredt om islam som religion. I billedbogen hører man om, hvordan Eid og hans lillesøster oplever fastemåneden.