Bøger / faglitteratur / biografier

Vi kan ikke sidde her til juleaften : historien om Herman Salling og Dansk Supermarked


Beskrivelse


Om købmanden Herman Salling (1919-2006) og opbygningen af Dansk Supermarked som består af supermarkederne: Føtex, Bilka, Netto og stormagasinerne i Århus og Aalborg. Alle butikker der har været med til at forme danskernes indkøbsmønstre.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. okt. 2015

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 5. okt. 2015

Interessant biografi om Herman Salling og opbygningen af Dansk Supermarked. For interesserede i dansk erhvervsliv eller Herman Salling.

Bogen beskriver hvordan Herman Salling startede og drev sit livsværk Dansk Supermarked, og hvordan koncernen er fortsat efter hans død i 2006. Bogen er kronologisk fortalt, men med indlagte anekdoter undervejs der bryder kronologien. Ferdinand Salling, startede i 1906 stormagasinet Salling i Århus og det arver Herman Salling da faderen pludselig dør i 1953. Siden udbygger Herman Salling koncernen med Bilka, Føtex og Netto i selskabet Dansk Supermarked. Et selskab som A.P. Møller fra 1964-2014 var medejer af. Herman Salling gifter sig to gange, men han bliver dog aldrig det store familiemenneske, selskabet kommer altid i første række. Bogen har en kvadratisk form, der er mange billeder og den er trykt på højglanspapir.

Underholdende og let tilgængelig bog om Herman Salling og danskernes ændrede indkøbsvaner i det tyvende århundrede. Appellerende forside og format.

Der er udkommet to andre biografier om Herman Salling og skabelsen af Dansk supermarked. GigantenHerman Salling, 2006 og Herman Salling, ny udgave i 2009. De er mere teksttunge end denne aktuelle bog og de skildrer ikke, som den, hvad der er sket i Dansk Supermarked siden Herman Sallings dødDer er udkommet to andre biografier om og skabelsen af Dansk supermarked. Giganten, 2006 og , ny udgave i 2009. De er mere teksttunge end denne aktuelle bog og de skildrer ikke, som den, hvad der er sket i Dansk Supermarked siden s død.


litteratursiden.dk

d. 19. nov. 2015

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 19. nov. 2015

Et varmt og overvejende positivt portræt af skaberen af Dansk Supermarked, erhvervsikonet Herman Salling, hvis banebrydende betydning for dansk detailhandel næppe kan overvurderes. Hanne Sindbæk er jo...


Jyllands-posten

d. 25. okt. 2015

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 25. okt. 2015


Weekendavisen

d. 13. nov. 2015

af

af

Pernille Stensgaard

d. 13. nov. 2015


Børsen

d. 2. dec. 2015

af

af

Henrik Ørholst

d. 2. dec. 2015