Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vi ses, når vi ses


Beskrivelse


Dunne er med klassen på tur til Skansen. Her møder hun veninden Ella Frida. Da de skilles igen er Ella Frida rigtig ked af det, og Dunne bliver også trist. For 5-9 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2021

af

af

Mette Balle Christensen

d. 3. sep. 2021

Dunne er med klassen på tur til Skansen. Her møder hun veninden Ella Frida. Da de skilles igen er Ella Frida rigtig ked af det, og Dunne bliver også trist. Højtlæsning for 5-9-årige. Selvlæsning for gode læsere fra 7 år.

I sommerferien mellem 1. og 2. klasse bor Dunne hos veninden Ella Frida, fordi hendes egen far er kommet på hospitalet. De to piger nyder livet og hygger sig, men Dunne savner alligevel sin far. Og da han en aften ikke ringer, som han plejer, bliver Dunne bekymret. Næste dag kan Dunnes fætter berette, at hendes far har fået en kæreste, som hedder Vera. Hvad er nu det for noget? Historien fortsætter i "Vi ses, når vi ses", hvor Vera stadig spøger, og pigernes venskab endnu en gang viser sig at være særdeles stærkt. Bøgerne er 4. og 5. bog i serien om Dunne, der starter med Mit lykkelige liv.

To fine fortællinger om venskab og bonusforældre. Rose Lagercrantz og Eva Erikssons tekst og illustrationer klæder hinanden virkelig godt! Bøgerne er gode til højtlæsning, men kan også bruges som selvlæsning.

I samme genre findes fx "Bedste venner"-serien", hvor Asta og det store flytterod er første bog.