Bøger / skønlitteratur / roman

Vi skal have nye navne


Beskrivelse


Pigen Darling og hendes venner driver rundt i slumkvarteret Paradise i Zimbabwe med afstikkere til de rigere kvarterer, hvor de stjæler guavafrugter. Der er borgerkrig og familierne er fordrevet fra deres landsbyer, men Darling hører til de udvalgte, der kan rejse til USA.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2014

af

af

Jette Landberg

d. 10. okt. 2014

Barsk, farverig og autentisk skildring af pigen Darlings liv i Zimbabwe og senere som immigrant i det forjættede Amerika. Selvskreven for alle der kan lide en usentimental skildring af afrikansk virkelighed og livet som immigrant.

Pigen Darling og hendes venner Godknows, Bastard og Chipo driver omkring i slumkvarteret Paradise i Zimbabwe, et land i borgerkrig. De er fordrevet fra deres hjemegn og normale liv. De går ikke længere i skole, bor i små skure, og de fleste fædre er rejst til Sydafrika eller døde af AIDS. Men man leger mange gode lege og stjæler guavafrugter for at dæmpe sulten. Darling er den heldige udvalgte, der kan rejse til det forjættede land Amerika for at bo hos sin tante i Detroit. Der er rigeligt med mad men også sne, kulde og ensomhed. Forfatteren er opvokset i Zimbabwe og underviser i dag på Stanford University. Romanen er hendes debut som forfatter, og hun har modtaget flere priser bl.a. Hemingway prisen og PEN-prisen.

En fint balanceret skildring af et moderne slumkvarter, et barsk miljø beskrevet uden sentimentalitet men ikke uden varme og glimt af humor.

Nigerianske Chimamanda Ngozi Adichie har bl.a. skrevet En halv gul solHvad reddes kan, også hun er repræsentant for en yngre afrikansk forfattergeneration. Især blev jeg mindet om Hvad reddes kan af Jesmyn Ward, der beskriver en gruppe børn, der lever deres eget liv i Mississippi i dyb fattigdomNigerianske Chimamanda Ngozi Adichie har bl.a. skrevet En halv gul sol, også hun er repræsentant for en yngre afrikansk forfattergeneration. Især blev jeg mindet om af Jesmyn Ward, der beskriver en gruppe børn, der lever deres eget liv i Mississippi i dyb fattigdom.


litteratursiden.dk

d. 19. nov. 2014

af

af

Dinna A. Madsen

d. 19. nov. 2014

Man får næsten ondt i maven af følelsesindtrykkene fra Bulawayos debutroman om pigen Darling fra Zimbabwes slum. Darling stammer fra en landsby i Zimbabwe, som er blevet ødelagt under borgerkrigen, og...


Jyllands-posten

d. 4. jan. 2015

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 4. jan. 2015


Weekendavisen

d. 31. okt. 2014

af

af

Louise Windfeld-Høeberg

d. 31. okt. 2014