Bøger / faglitteratur til børn

Vi skal med fly


Beskrivelse


Fortæller om hvordan en almindelig flyrejse foregår; hvad man man gør i lufthavnen, inden man går om bord på flyet, hvad man gør, mens man flyver, og hvad man gør, når man er landet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. juni 2019

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 27. juni 2019

Her kan man læse om, hvad man gør, inden man går om bord på et fly, hvad man gør, mens man flyver, og hvad man gør, når man er landet. Legelæsning fra 6 år.

"Vi skal med fly" indgår i serien "Digilæs Mini B" fra forlaget DigTea. Bøgerne i denne serie er beregnet til den begyndende læsning, inden barnet har lært bogstavernes lyde. Her læser barnet ordbilleder. Barnet skal læse bogen sammen med en voksen eller scanne QR-koden i begyndelsen af bogen og derefter høre bogen læst højt. Ved sideskift er der tydelig lyd af en side, der vendes i en bog. Hver side har en farvefoto og én linje med tekst. Alle sider begynder med "Vi skal..." på nær det sidste opslag, som er spørgsmål til indholdet i bogen.

Billederne i bogen understøtter bogens tekst. For de børn, der har været oppe at flyve, vil de fleste ord nok være kendte. Men for de børn, der ikke har været i en lufthavn, vil der være ukendte ord som fx tjekker ind, boardingkort og gaten, ord, som vil skulle forklares for barnet. Bogen skal lege- og gættelæses sammen med en voksen og vil give mulighed for en hyggestund for forældre og børn.

Andre titler til lege- og ordbilledlæsning kunne være Vi holder ramadanVi skal på ski og Vi skal på skiAndre titler til lege- og ordbilledlæsning kunne være Vi holder ramadan og .