Bøger / faglitteratur til børn / vegetariske kogebøger

Vi spiser vegetarisk : grønne livretter til børn


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2019

af

af

Pia Gunilla Park

d. 10. okt. 2019

Vil du gerne prøve at spise vegetarisk, er du forkæmper for bæredygtighed, eller er du bare nysgerrig, så får du her en kogebog, fyldt med lækre, nemme opskrifter på alt fra grønne snackretter til vegetariske udgaver af burgere, hotdogs og chili con carne. Til børn fra 6 år og deres forældre. Selvlæsning fra 12 år.

"Vi spiser vegetarisk" er fyldt med mere end 70 opskrifter på vegetarisk mad. Bogen har indholdsfortegnelse og register. I bogens første kapitler kan du bl.a. læse om hvad det vil sige at spise vegetarisk, hvorfor bælgfrugter er vigtige for vegetarer, og du kan på sæsonhjulet få et overblik over, hvornår de forskellige danske råvarer har sæson. Herefter følger 11 kapitler med hver deres type opskrifter, fx "Salater", "I gryde", "Retter med plantefars". Der er billeder af alle retter og farverige fotos af børn med grøntsager imellem kapitlerne.

En rigtig lækker og inspirerende vegetarisk kogebog med en masse lækre opskrifter, flotte billeder og god vejledning. Dog er der ingen indholdsfortegnelse over opskrifterne i ebogsudgaven.

Der findes ikke ret mange kogebøger med vegetariske retter målrettet børn, men i Little green kitchen får du mere end 70 bud på sund og sjov vegetarisk hverdagsmad, der tager højde for børns smagsløg, med forslag til hvordan man kan inddrage børn i madlavningen. Den er dog ikke skrevet direkte til børn.