Bøger / faglitteratur

Vi træner, motionerer og cykler


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. dec. 2009

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 1. dec. 2009

Især de mere avancerede cykelmotionister og de, der aspirerer til at blive det, vil finde størst udbytte og inspiration i bogen.

Forfatteren er erfaren på 2 hjul som udøvende motionist og instruktør samt som aktiv i administrationen på professionelle cykelhold. Det faglige grundlag er således i orden, og det afspejler sig tydeligt i dens grundige formidling af alle aspekter af motionscykling. Fra en rolig intro tages der i højere fart i teksten fat på især udstyr, træningsmetoder og køreteknik, og det sker på højt fagligt og teknisk niveau - et niveau der ligger over langt de fleste motionscyklister. De avancerede og særligt interesserede vil lære nyt og blive ansporet til at tage yderligere fat med træningen og investering i udstyr, mens andre måske vil stå af. De mange store farvefotos er overvejende stemningsskabende, mens informationerne findes i teksten. Den er ikke særlig omfangsrig, men er koncentreret og mættet af professionel viden.

Generelt er rådene ret avancerede, så nybegyndere og folk, der blot tænker på at begynde at motionere på cykel, vil være bedre hjulpet ved at tage første etape med nogle enklere bøger som fx Roberts: Cykeltræning eller Politikens store cykelbog for så at tage denne nye bog på næste etape. Bogen kommer tilsyneladende også på engelsk, tysk, fransk, italiensk og spansk.

Meget grundig bog om motionscykling med formidling af viden på højt fagligt niveau om udstyr og træning på 2 hjul for erfarne og ambitiøse cyklister.