Bøger / skønlitteratur / roman

Vi var fiskere


Beskrivelse


Benjamin og hans brødre fisker ved byens forbudte flod. Her møder de en dag den gale mand, Abulu, som forudser at den ældste bror, Ikenna, vil blive myrdet af sine brødre. Profetien forgifter langsomt Ikennas liv, og familiens tætte bånd forandres for altid.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2016

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 5. aug. 2016

Roman om broderkærlighed og rivalisering og om 1990'ernes Nigeria og dets voldsomme politiske, økonomiske og religiøse modsætninger set gennem drengen Benjamin og hans brødres øjne. For voksne læsere af verdenslitteratur, der vækker til eftertanke.

Faren til Benjamin og hans brødre tager nordpå for at arbejde, og da han er væk opløses den strenge orden i deres familie. Drengene begynder at strejfe rundt ved byens flod. Et sted, der tidligere sås som livgivende, men nu er forbudt, urent og livsfarligt. Drengene kalder sig fiskere og tilbringer mange dage med at fiske der. Ved floden møder de en dag den gale mand, Abulu, som i et syn forudser at den ældste bror, Ikenna, vil blive myrdet af sine brødre. Profetien forgifter langsomt Ikennas liv, og familiens tætte bånd og liv forandres for altid.

Chigozie Obioma blev nomineret til Man Booker-prisen for "Vi var fiskere", og det må siges at være fuldt fortjent. Bogen er på én gang en gribende og dyster beretning og et hjertevarmt portræt af drengen Benjamin og hans familie. Obioma skriver virkeligt fængende med mange stærke metaforer og giver en læseoplevelse, der er svær at ryste af sig igen. Bogen er oplagt til brug i læseklubber.

Obioma står på skuldrene af sin berømte landsmand Achebe og hans Alt falder fra hinandenLilla hibiscus, ligesom skildringen af Benjamins barndom i Nigeria også har meget til fælles med beretningen i Adichies Lilla hibiscusObioma står på skuldrene af sin berømte landsmand Achebe og hans Alt falder fra hinanden, ligesom skildringen af Benjamins barndom i Nigeria også har meget til fælles med beretningen i Adichies .


litteratursiden.dk

d. 23. aug. 2016

af

af

Laila Heskjær Myrwick

d. 23. aug. 2016

En knugende og rørende fortælling om en familie som falder fra hinanden og samtidig en beretning om Nigerias turbulente historie. Jeg holder meget af at læse om steder, som er helt anderledes og af fo...


Jyllands-posten

d. 26. sep. 2016

af

af

Christian Møgeltoft

d. 26. sep. 2016


Kristeligt dagblad

d. 30. aug. 2016

af

af

Anna Møller

d. 30. aug. 2016


Weekendavisen

d. 19. aug. 2016

af

af

Louise Windfeld-Høeberg

d. 19. aug. 2016


Weekendavisen

d. 19. aug. 2016

af

af

Louise Windfeld-Høeberg

d. 19. aug. 2016


Information

d. 20. aug. 2016

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 20. aug. 2016