Bøger / faglitteratur

Vi ved det jo godt : fragmenter fra den offentlige debat


Beskrivelse


Debatbog om klima- og biodiversitetskrisen. For dig som følger debatten om, hvordan vi bedst muligt modvirker de klimaforandringer vi står lige midt i.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2021

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 26. apr. 2021

Debatbog om klima- og biodiversitetskrisen. For dig som følger debatten om, hvordan vi bedst muligt modvirker de klimaforandringer vi står lige midt i.

Forfatteren samler her en række af egne artikler, som tidligere er udgivet i dagblade. Om artiklerne skriver forfatteren: "Fælles for indeværende tekster er kort sagt, at vi befinder os i en situation, hvor vi ikke kun tager et etisk ansvar for vores børn fremtid, men også har tillagt os en adfærd, hvor vi har vendt naturen ryggen og samtidig glemt, at vi også selv er natur." De 31 artikler har overskrifter som "McFitness truer hele menneskeheden", "Konkurrencestaten er en 7- Eleven", "Moses er på vej ned fra Sinaibjerget, og han kommer med en ny samfundskritik, "Hold op med at spise kød, ryge og tage bilen - for dine børns fremtids skyld" og "Rød og blok leverer kun sorte svar, hvor de burde være grønne." Bagerst lister forfatteren, hvor og hvornår artiklerne har været bragt i dagspressen. Forfatterens efterord opfordrer til konkret handling fra den enkelte fordi "store kriser skal løses med små tiltag". Rasmus Willig er sociolog og har fx, sammen med Anders Blok, skrevet Den bæredygtige stat.

Velargumenterende og debatprovokerende bog som taler direkte til dig og mig og fortæller os bl.a., at vi hver især faktisk kan gøre en forskel, og fx nedsætte vores kødforbrug eller forbruge mindre.

En anden debatbog er fx Hvis vi vil.