Bøger / skønlitteratur til børn

Victor Vat


Beskrivelse


Billedbog. Musen Victors mor er så bekymret for ham, at hun en dag pakker ham ind i vat. Men Victor vil hellere lege og risikere at slå sig lidt, end beholde vattet på.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Martin W. Hansen

2007

Billedbog for de 3-6-årige, hvis pointe om at børn ikke har godt af at blive "pakket ind i vat", der rammer forældre så vel som børn.

Forfatter og illustrator behøver vist ingen introduktion, de har begge leveret billedbøger af høj kvalitet gennem de sidste mange år. Nærværende bind er ingen undtagelse. Det er en sød historie om den lille musedreng Victor. Han er mindre end sine ni store søskende, og moderen er derfor meget overbeskyttende overfor ham. Det ender faktisk med, at hun en dag virkelig pakker ham ind i vat, da han skal ud og lege. Men Victor (og hans mor) må lære, at selvom man nogle gange slår sig og nogle gange bliver bange, er det i sidste ende det hele værd, når man har leget godt.

Historien og illustrationerne ligner meget parrets sidste billedbog på dansk Brødrister Dan (2007/07), der mangler bare rimene. Det kan være svært at finde billedbøger om overbeskyttende mødre. Jeg vil dog anbefale Kim Fups Aakesons Damen der elskede sin dreng (2007/02), selvom den har en langt mere alvorlig tilgang til emnet.

God historie, med flotte store billeder, der er let at læse højt for den voksne. Målgruppen vil elske den lille mus, der prøver kræfter med den store, vide verden.Informationer og udgaver