Bøger / faglitteratur til børn

Videnskabens historie


Beskrivelse


Introduktion til de mest epokegørende naturvidenskabelige opdagelser inden for emnerne universet, fysik, kemi, tal og tid, liv, menneskekroppen og fossiler.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2009

af

af

Karsten Boll

d. 5. aug. 2009

Denne bog vil kunne give mange umiddelbare svar på mange spørgsmål om naturfag og videnskab for børn fra 5.-6. klasse. Den vil både kunne bruges som opslagsbog og til interesselæsning. Den fængende forside med flere små scenarier fra bogen skal nok sælge bogen til interesserede.

Forfatteren, der tidligere har lavet Opfindelsernes historie sammen med illustratoren (08/41) samt flere andre titler, har her lavet en lettilgængelig bog om videnskabens historie, der efter en kort indledning har emnerne universet, fysik, kemi, tal og tid, liv, menneskekroppen og fossiler som indhold. Alle emner behandles tidsmæssigt ud fra, hvad man engang troede, frem til de forskellige årstal hvor nye opdagelser blev gjort. Alt sammen krydret med Larkums meget illustrative tegninger med tilhørende billedtekster. Bagest er der veludbygget stikordsregister samt ordforklaringer og et opslag med tidslinje til at skabe overblik. Forrest har bogen en illustrativ indholdsfortegnelse.

Til sammenligning er der Eirik Newths Jagten på sandheden, seneste udgave fra (98/45), hvor målgruppen er lidt ældre børn fra 14 år.

Fin anskaffelse som bladre- og første opslagsbog til udlånssamlingen, hvor brugeren vil få mange "AHA-oplevelser". Skal man have de mere dybtgående forklaringer, skal man finde andre og større opslagsværker.