Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vidnet


Beskrivelse


Krimi. Sepp og Ras er over mobilen inviteret til "brænd i gaden" - en bilbombe er eksploderet. Drengene er fascineret af stemningen i gaden, men ganske uvidende bliver de vidner til illegal narkohandel. De bliver jagtet, og Sepp bliver spærret inde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2008

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 19. sep. 2008

Bog nr. 10 i forlagets serie Let krimi. Den egner sig til fritidslæsning fra 4. klasse (lix 15) samt til læsesvage drenge fra ældre klasser.

En spændende fotoforside, der viser ildebrand og to flygtende drenge kombineret med et nutidigt rapt sprog, hvor udbrud som "nice", "for sejt" og "totalt langt ude" bliver anvendt, der helt sikkert vil fange målgruppen. Teksten er læsevenligt sat med en temmelig stor typografi samt luft mellem linjerne. Historien foregår på stenbroen. Sepp og Ras er over mobilen inviteret til "brænd i gaden" - en bilbombe er eksploderet. Drengene er først fascineret af stemningen i gaden, der er gang i den, men ganske uvidende bliver de vidner til illegal narkohandel. De bliver jagtet, og Sepp bliver spærret inde. Det viser sig at være indenfor politiets egne rækker, gerningsmændene skal findes. Bogen er spændende fortalt og hurtigt læst. Egenskaber, der appellerer til læsere, der ikke magter de tykke romaner. Desværre sniger der sig for mange fejl ind i forlagets bøger. Det duer ikke, når det er letlæselige bøger, det drejer sig om.

Bogen ligner i layout forlagets andre udgivelser i samme serie samt i Let-gys-serien.

Bogen er spændende og vedkommende læsning for målgruppen. Sproget flyder og det gør, at den er hurtigt læst.