Bøger / skønlitteratur / roman

Vidnet


Beskrivelse


En kvinde må flygte over hals og hoved, da en koldblodig morder brutalt torturerer og dræber hendes elsker for øjnene af hende.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2018

af

af

Charlotte Jakobsen

d. 26. okt. 2018

En kvinde må flygte over hals og hoved, da en koldblodig morder brutalt torturerer og dræber hendes elsker for øjnene af hende. Til læsere af krimi og spændingsromaner.

Jane Kinnear er inviteret hjem til en elsker, Anil Rahman. De ender i soveværelset og da de ligger i sengen sammen efter at have haft sex, åbnes døren på etagen nedenunder og en kvinde kalder glad på Anil. Hans kone Sharon, er kommet en dag tidligere hjem fra en rejse og Jane ender med at skjule sig under sengen. Mens hun ligger der trænger en ukendt morder ind og skyder Sharon og torturerer Anil for at få oplysninger ud af ham. Det lykkes Jane at stikke af og alarmere politiet. På vej til politistationen kører en bil op på siden af den patruljevogn Jane sidder i og åbner ild mod den. Bilen forulykker og begge betjente dør. Jane overlever ved at spille død. Da hun senere afhøres om hele forløbet, kan hun berette at morderen udspurgte Anil om et snarligt angreb. Herefter sættes terrorekspert Ray Mason på sagen.

Velfungerende og underholdende krimi, hvor fortælleren veksler kapitel for kapitel mellem at være terrorekspert Ray Mason eller den sydafrikanske kvinde Jane Kinnear. Der historier væves sammen og spændingen fortættes. Bogen igennem antydes det flere gange at der er noget hovedpersonerne ikke fortæller og det giver læseren anledninger til at gisne om hvad dette er og det giver handlingen dybde.

Minder om Giv ikke slip af Harlan Coben.


litteratursiden.dk

d. 14. dec. 2018

af

af

Lene Jensen

d. 14. dec. 2018

En tempofyldt og barsk krimi om grumme og hensynsløse mennesker i en tid med terrortrusler. ’Vidnet’ er en spændende historie, der udspiller sig over et enkelt døgn, hvilket er med til at give et ops...