Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Vietnam


Beskrivelse


Vi besøger Vietnam på landet og i byerne. Om naturen og vejret, transportmidler, skolen, religion, kampen mod fattigdom samt lidt om Vietnams historie.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 1999

af

af

Ulla Møller

d. 1. sep. 1999

En glimrende bog om Vietnam i serien De små fagbøger, der henvender sig til de 7-11-årige. Serien omfatter en lang række titler om bl.a. natur, historie, teknik, sport eller som her fremmede lande. Den verssatte tekst kan læses af børn fra 9 år, og trods den korte og letlæste form når bogen udmærket rundt om Vietnams geografi, historie, religion og samfundsforhold. De mange farvefotos illustrerer tilværelsen i et fjernt og anderledes land og supplerer den korte tekst. Et par sort-hvide fotos fra Vietnamkrigen fortæller deres egen historie om en tragisk epoke i landets historie. Der afsluttes med en kort annoteret liste over andre titler om Vietnam for målgruppen. Der burde nok være nævnt lidt flere end tre titler, for der findes faktisk en del bøger om Vietnam i børnebibliotekerne. Jeg savnede især Peter Garde Barn i – Vietnam, 1995 og Simon Scoones En familie fra Vietnam, 1997, der begge har samme målgruppe, men er sværere at læse selv. Andre nyere titler om Vietnam er Ole Steen Hansen Vietnam, 1996 og Vibeke Hemmel Vietnam, 1996, der alle henvender sig til lidt ældre børn og unge.


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 1999

af

af

Lisbeth Thue (skole)

d. 1. sep. 1999

I serien De små fagbøger der omfatter omkring 30 titler, kan elever fra 3. kl. nu også læse om Vietnam før og nu. Bogen giver et bredt og nuanceret indtryk af landet, og der sammenlignes løbende med Danmark. Den er gennemillustreret med klare farvefotos fra dagligdagen for børn og voksne i landet, og den tilhørende letlæste tekst er sat i 1-2 spalter. Indledningsvis bliver Vietnam placeret i forhold til Danmark og befolkningstal, klima og landets udseende er beskrevet. Hvad spiser de i landet? Hvad dyrkes og hvordan? Hvad hedder de store byer, naturen, buddhismen, skolegang, sundhed, kejserriget, krige i Vietnam og kampen mod fattigdommen – alle disse emner fylder hvert 1-2 opslag. Bagerst er et stikordsregister og en litt. liste over tre nyere skøn- og faglitterære bøger om Vietnam, bl.a. Kender du Vietnam af Palle Pedersen, 98, som har en lidt ældre målgruppe. Bogen er meget velegnet når elever fra mellemgruppen laver små individuelle opgaver om andre lande, og bogen kan ligeledes fint indgå i et fagligt læsekursus.