Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Viggo - den lille vampyr


Beskrivelse


Viggo, et 60-årigt vampyrbarn, vil gerne være et menneskebarn, indtil han kommer til at bide sin skolekammerat i hånden.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Mogens Bille (skole)

d. 18. dec. 2018

Lille Viggo er en 60-årig vampyr, som har det lidt skidt med det at være vampyr, fordi han ikke bryder sig forfærdeligt meget om blod. (Og så er tonen i bogen vist anslået). Da vampyrerendvidere sover om dagen, har han ingen at lege med. Han løber væk fra sin far og mor for at opleve den spændende verden, og det bereder ham det ene chok efter det andet. Da han til sidst besluttersig til at gå i skole, kommer han den allerførste dag til at bide sin sidekammerat i hånden og opdager, at han egentlig ganske godt kan lide smagen af blod. Til hans forældres store glæde er hanblevet en rigtig vampyr. En barok men skæg lille historie - fortalt i et særdeles lavt lix-tal. Læservenlig stor, åben typografi og mange farvelagte illustrationer til at understøtte teksten. Igrøn serie på mellemste sværhedsniveau henvender denne Dingo-bog sig til 1.-2. klasse - og specialundervisningen. Ingen tvivl om at målgruppen vil finde historien skæg - og at forsideillustrationener en god appetitvækker.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Inger Aarup-Kristensen

d. 18. dec. 2018

Denne bog er af mellemste sværhedsgrad indenfor de grønne Dingobøger og henvender sig altså til børn i 2. klasse. Bogens emne og opsætning appellerer bestemt også til aldersgruppen, og WernerWejp-Olsens farveillustrationer og omslag i den kendte karikerede streg fungerer, som en fin reklame for indholdet. De 7-8-årige lokkes altså let til at læse bogen, og de bliver heller ikke snydt,da de her får serveret en sjov historie om det 60-årige vampyrbam Viggo, som ikke kan lide blod og derfor forsøger at blive menneskebarn. Han klarer sig ikke så godt i menneskenes verden, oghistorien slutter med, at Viggo får smag for blod, og sammen med sine forældre fejrer, at han er trådt ind i de voksne vampyrers række. Med den store interesse der er for at læse om monstre,vampyrer m.m., vil denne bog blive hilst velkommen af begynderlæsere.