Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Viggo og bjørnen


Beskrivelse


Der står en kæmpe udstoppet bjørn i hjørnet af stuen, hvor Viggo skal sove. Det er han ikke helt tryg ved, og han vågner om natten ved mærkelige lyde fra køkkenet. Pludselig ligger der mad udenfor køleskabet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juli 2017

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 18. juli 2017

Drømmer Viggo eller er den store brune bjørn, der står i hytten, levende? Det vil Viggo finde ud af. Han er på vinterferie og skal sove i samme stue som bjørnen. Til læsetræning for alle fra 6 år.

Far, mor, Liva og Viggo er på vinterferie og nu fremme ved hytten, hvor de skal bo. De er dog ikke alene. Der står en kæmpe bjørn inde i stuen, hvor Viggo skal sove. Det er han ikke helt tryg ved, og han vågner om natten ved mærkelige lyde fra køkkenet. Pludselig ligger der mad udenfor køleskabet, og bjørnen har mad om munden. Men mor og far vil ikke lytte og siger, at Viggo ikke skal lyve. Han skal sove videre. Mon Viggo finder bevis for, at han har ret? Bogen er en "Mikro Dingo" med lix 6/ LET-tal 16.

Kim Dalsgaard er både forfatter og illustrator til en veldrejet, sjov og letlæselig historie, hvor de mange farverige illustrationer er med til at understøtte og udvide teksten. Omslaget viser Viggo, der forsøger at undgå den kæmpestore bjørn, der glad står i hjørnet af stuen med mad om munden.

At sove ude og være lidt utryg ved det, kan man læse om i mange bøger - læs fx BussemonstretFarlig sne, lix 7/ LET-tal 18. Fra serien "Farlig ferie", der handler om en familie på udfordrende ferier rundt omkring, kan Farlig sne anbefales. Bøgerne i den serie er dog lidt sværere at læse (lix 13)At sove ude og være lidt utryg ved det, kan man læse om i mange bøger - læs fx Bussemonstret, lix 7/ LET-tal 18. Fra serien "Farlig ferie", der handler om en familie på udfordrende ferier rundt omkring, kan anbefales. Bøgerne i den serie er dog lidt sværere at læse (lix 13).