Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Viggo og gravkoen


Beskrivelse


Viggo føler sig forfulgt af en ond gravko, der vil æde ham, men mor og far tror ham ikke.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2015

af

af

Boy Olesen

d. 8. maj 2015

Viggo siger han har set et væsen oppe i skolen, men Troels tror ham ikke, for han kan ikke bevise det. Mor og far tror heller ikke på, at en gravko som Viggo kalder et uhyre er efter ham. De 6-7 årige vil blive grebet af Viggos livlige fantasi.

Farvelagte tegninger udgør sammen med teksten disse to historier om Viggo og hans livlige fantasi. Viggo påstår at han har set et væsen oppe i skolen, men ingen tror ham, heller ikke læreren, der siger at Viggo ikke må lyve. I den anden historie, bliver Viggo forfulgt af gravkoen, som han kalder et uhyre, og som tager taget af huset, for at få fat i Viggo, også her får Viggo at vide, af mor og far, at han ikke må lyve.

To fremragende bøger, der kredser om børns fantasi, og som derfor vil blive populære, da alle børn kan sætte sig i Viggos sted. Bøgerne er meget livlige, action-fyldte og med masser af energi, ikke mindst grundet de fremragende farvelagte tegninger. Teksten er velskrevet og formuleret i korte enkle sætninger. Layoutet er godt, og i det hele taget er bøgerne meget lækre.

Bøgerne kan sammenlignes med Lukas er ridder.