Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Viggo og vandpytten


Beskrivelse


Viggo elsker at hoppe i vandpytter. Pludselig lander han i en meget dyb én - og der bor nogen dernede. En pige med fiskehale -.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2016

af

af

Jesper Holtoug

d. 24. feb. 2016

Viggo møder en havfrue på bunden af en dyb vandpyt, og han tager et billede af hende med sin mobil. Det skulle han ikke have gjort, for hun bliver sur - og der bor andre væsner i vandpytten. Især for 5-7-årige.

I femte del af bøgerne om Viggo og månefolket møder Viggo en lille havfrue, da han hopper ned i en meget dyb vandpyt. Viggo tager et billede af hende, men det vil hun ikke have, for det skal være en hemmelighed, at der bor mærkelige væsner i vandpytterne. Viggo vil helst ikke slette billedet, for det er jo et bevis på, at han har mødt en rigtig havfrue. Ellers tror alle bare, at Viggo lyver. Der er få ord på siderne og sværhedsgraden er lix 7. Kim Dalsgaard har både tegnet og skrevet historierne i Viggo-serien - ellers kendes han især for sine tegninger til andre lette Dingo-bøger.

Fin serie-fortsættelse, hvor billeder og tekst sammen fortæller en sjov og overraskende historie fuld af skør fantasi. Tegningerne er specielle og har med sine mange spændende detaljer afgørende betydning for stemningen. Historien beskriver den børne-frustrerede oplevelse af ikke at blive troet på.

Viggo-historierne er ret specielle med sine utrolige historier, som Viggo ikke kan få andre til at tro på - især ikke far og mor. Bogen her kan bedst sammenlignes med de fire andre Viggo-bøger. Også Toft Simonsens: "Tiberius Tudefjæs-bøger" og Jørn Jensens serie: "Det er løgn, Kalle" handler om sandhed og løgn.