Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Viking base 5


Beskrivelse


Astronauterne Karla og Mogens styrer Viking Base 5 på planeten Neptun. De bliver angrebet af en hær af ufoer og tager kampen op. Men så sker der noget uventet. De er løbet tør for kaffe!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2010

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 14. apr. 2010

Fin science fiction-letlæsningsbog, som henvender sig til de børn - specielt drenge - fra 1. klasse (fra 6 år), der har brudt læsekoden. Bogen kan bruges til læsetræning.

Rune Fleischer boltrer sig med sædvanlig humor i denne letlæsningsbog. Astronauterne Karla og Mogens styrer Viking Base 5 på planeten Neptun. Da de bliver angrebet af en hær af ufoer med kæmperobotter, tager de det stille og roligt. Men da de er løbet tør for kaffe, får de virkelig et problem! Historien er fortalt med en simpel sætningsopbygning med korte sætninger og meget dialog. Samspillet mellem tekst og illustrationer gør, at bogen er indbydende og overkommelig for begynderlæserne (Lix 5,3). Forsiden med de to astronauter, hvor Mogens har en revolver i hånden, giver et fint indtryk af, hvad bogen handler om.

Bogen ligner i layout forlagets øvrige letlæsningsbøger som fx bøgerne i serien om Ninja Niller.

Mange børn er fascineret af rummet, kæmperobotter og krig. Denne bog har alle elementer med - og dertil humor. En rigtig god bog til selvlæsning eller fritidslån i 1. klasse (fra 6-7 år).