Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Vikinger og Valhal : børn i vikingetiden


Beskrivelse


Om børnene Bue og Gunhild og deres tilværelse i Danmark i vikingetiden. Om drengenes og pigernes oplæring og deres hverdagsliv i landsbyen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2011

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 11. aug. 2011

Bogen hører til serien Børn i historien - en serie af undervisningsbøger, der henvender sig til elever fra 3. - 5. klasse. Bogen er velegnet til emnearbejde om vikingetiden og til lystlæsning.

Bogen beretter i fiktiv form om børnene Bue og Gunhild. Bogen formår at give eleverne indlevelse i de to børns liv og generelle informationer om Danmark fra omkring år 800-1050. Bue og Gunhild levede i Sædding ved Esbjerg. Bogen kommer omkring drengenes og pigernes oplæring, deres hverdagsliv, landsbyen - herunder Jelling, Trelleborg og Hedeby. Der er beskrivelse af de nordiske guder, og hvordan danerne blev gjort kristne. Bogen har mange faktabokse, der dokumenterer den fiktive tekst. Der er kort over flere af vikingetidens togter. Bogen har indholdsfortegnelse og register. På alle opslag er illustrationer i form af farvelagte tegninger samt fotos af fund fra tiden. Teksten er let at læse, idet den berettende fortælling er gjort spændende og barsk. Der er sneget sig en forvirrende fejl ind, navneforveksling Gunhild/ Gudrun.

Bogen ligner i layout de øvrige i serien, farverige hefter i A4 format. De findes rigtig mange bøger om vikingetiden. Denne vinder ved sin berettende form.

Bogen har et indbydende layout. Historierne om Gunhild og Bue er spændende læsning, der kan give dagens børn en indsigt i vores forfædres dagligdag.