Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vikinger på togt


Beskrivelse


En flok vikinger vil på togt til England. De drømmer alle om, hvad de gerne vil røve med hjem. Men det går ikke efter planen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2015

af

af

Karsten Boll

d. 24. apr. 2015

Meget kort beskrivelse af vikinger på togt til England. Med QR-kode som kan aktiveres, så teksten bliver læst op. For 6 år.

Med tolv sætninger beskrives rammen for historien - vikinger, der vil på togt til England - og hvad de hver især forventer at få ud af togtet. Heri er også indeholdt resultatet af togtet, nemlig at vikingerne vender tomhændede hjem. Med QR-kode kan man få teksten læst op. Hvert opslag indeholder 1-2 tegninger. Forfatteren har selv illustreret. Teksten har lettal 10.

Intentionen med at skrive om vikinger for målgruppen er fin. Men selvom teksten er enkel, er der ord og begreber, der ikke er lige til målgruppen. Ligeledes virker tegningerne meget stive i den computergrafik, der er brugt. QR-koden med adgang til oplæsning er rigtig god.

Der findes andre begynderlæsningsbøger om vikinger, fx Klar til krigHjemme igenTora røver en by og Hjemme igen i Henriette Helges serie "Vikinger" samt Ahlburgs Tora røver en by, der også giver indtryk af at tage på vikingetogtDer findes andre begynderlæsningsbøger om vikinger, fx Klar til krig og i Henriette Helges serie "Vikinger" samt Ahlburgs Tora røver en by, der også giver indtryk af at tage på vikingetogtDer findes andre begynderlæsningsbøger om vikinger, fx Klar til krig og Hjemme igen i Henriette Helges serie "Vikinger" samt Ahlburgs , der også giver indtryk af at tage på vikingetogt.