Bøger / faglitteratur til børn

Vikinger


Beskrivelse


Vikingerne var vilde! De slagtede alt og alle med deres økser og sværd! Men hvorfor var de så vilde? Hvordan kom de rundt i verden? Og hvem var de allerstørste vikinger? Blev Grønland og Amerika virkelig opdaget af vikinger?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2020

af

af

Jesper Holtoug

d. 6. mar. 2020

Vil du gerne vide nogle ret vilde ting, som du kan blære dig med, så kan du læse i disse to bøger, som handler om noget helt forskelligt: den ene om vikinger og den andet om slik. Især for jer mellem 7 og 10 år.

To fagbøger i den nye serie "Carlsens klogebøger", der har som erklæret formål at levere viden, som man kan blære sig med. Bøgerne er i stift bind og er fulde af billeder og farver. "Slik" fortæller både om, hvordan slik er blevet til, og hvordan det blev anvendt tidligere - og så fortælles der om kendte slikmærker som M&M's, Toblerone og Toms. "Vikinger" fortæller især om vikingerne som krigere og om flere af de mest kendte vikingekonger.

De to bøger er farvestrålende og fulde af effekter, hvilket gør dem levende og underholdende. Samtidig er de farvestrålende effekter, de mange modelfotos og det rappe sprog medvirkende til at gøre bøgerne mere overfladiske end vi normalt ser i fagbøger for aldersgruppen 7-10 år. Tekststykkerne er korte og enkle med store overskrifter og mange faktabokse. Ingen tvivl at underholdningsværdien er høj med de mange sjove oplysninger, men nogle vil nok mene, at de savner faglig tyngde.

Læs mere om slik i den fine SlikVikinger fra serien "Første Fakta". Der er skrevet utrolig mange bøger om vikingerne - én af de rigtigt gode er Vikinger fra serien "Faktisk"Læs mere om slik i den fine Slik fra serien "Første Fakta". Der er skrevet utrolig mange bøger om vikingerne - én af de rigtigt gode er fra serien "Faktisk".