Bøger / faglitteratur til børn / idebøger

Vikinger : spis, skriv, leg og klæd dig på som en viking


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Hans Radsted

2008

Bogen er en del af en ny serie, som henvender sig til børn fra omkring 12 år. Den ene halvdel af bogen fortæller om vikingetiden og den anden giver forslag til, hvordan børnene selv kan producere kopier af genstande fra tiden. Den kan bruges til emnearbejder og måske også inspirere særligt interesserede elever i skolesammenhæng.

Bogen består af 13 dobbeltopslag, hvor man på den venstre side får ganske mange faktuelle, men også generelle oplysninger. Brødteksten er brudt om i afsnit af kort, fotos og faktabokse, hvilket ikke gør den særlig let tilgængelig og ydermere breder det faktuelle sig nogle gange over på den højre side, som ellers bruges til ideerne til selvfremstillede ting og sager fra tiden. Sidst i bogen er en ordliste, et godt stikordsregister og en grundig litteraturliste. Bogen indeholder ideer til et motiv på sten, en skattekiste, en hjelm, et dragehoved, en t-shirt og meget andet. Instruktionerne er lette at gå til og der en er grundig indkøbsliste til hver aktivitet.

Der er rigtig meget litteratur om vikingetiden, som bogens litteraturliste så godt viser, men ikke lige noget med denne bogs kombination af viden og selvvirksomhed.

Bogens brødtekst er ikke let, men giver ganske mange generelle oplysninger om vikingetiden. De mange ideer til selvvirksomhed kan bruges af yngre børn med voksenhjælp, selv om de ikke kan klare den faktuelle tekst, så bogen kan nok finde sin plads blandt materialerne om vikingetiden.Informationer og udgaver