Bøger / faglitteratur til børn

Vikinger


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2013

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 17. sep. 2013

Bogen kan anvendes til emneopgaver, måske som inspiration til rollespil eller bare som bladrebog for alle aldre på grund af de drabelige billeder.

Bogen vil først og fremmest beskrive vikingen som den vilde, frygtløse kriger, men i teksten, som næsten kun består af billedtekster og supplerende tekstbokse, gives der også et meget kort rids af andre forhold i vikingetiden. Faktaoplysningerne om forskellige våben er til gengæld ret detaljerede med angivelse af fx vægt, størrelse og anvendelse. Billedmaterialet består primært af flotte rekonstruktionsfotos af fx vikingeskibe, våben og kampscener. Der er ordliste og en udmærket medialiste med kun danske hjemmesider.

Der er mange titler om vikinger for børn på 11-13 år. Den foreliggende har et engelsk forlæg, og der fokuseres ganske meget på våben, våbenbrug og kampteknik. Samme forlag udgav i 2008 for samme målgruppe Vikingetiden, som giver et signalement af øvrige aspekter ved vikingetiden.

På grund af sit fokus på våben og kamp supplerer bogen udmærket de mange titler om vikingetiden.Informationer og udgaver