Bøger / faglitteratur

Vikingerne ved Ruslands vugge


Beskrivelse


Om vikingernes færden og bedrifter i Rusland og Østeuropa.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. sep. 2016

af

af

Hamide Kara

d. 28. sep. 2016

Om vikingernes færden og bedrifter i det nuværende Rusland og Østeuropa. For historieinteresserede læsere som vil vide mere og nyt om vikingetiden.

Forfatter Fritz Wolder skriver om de seneste årtiers arkæologiske fund, skriftlige kilder og sagafortællinger og beretter om nordboernes rejser østover, følgerne for det slaviske folk og dannelsen af de russiske stater. "Hvert år sørger udgravninger for nye, opsigtsvækkende fund, efterhånden som man kommer ned i stadig dybere lag. Det er en rejse tilbage i tiden til vikingernes Aldeigjuborg, og den bekræfter, at byen har været den første vigtige base for nordboerne i Rusland. Det var stedet, hvor skandinaver og slavere først stødte på hinanden - såvel fredeligt på markedspladsen som i blodig strid på kamppladsen." Wolder fortæller, at vikingerne allerede var trængt frem til Den Finske Bugt og Nevafloden i 700-tallet og fortsætter med redegørelsen frem til 1100-tallet. Bogen er forsynet med mange billeder og fotos, tidstavle, optegnelse over museer der byder på viden om vikingerne, illustrationsliste, person- og stednavneindeks m.m.

En velskrevet, skelsættende og omfattende historisk fremstilling om vikingernes plads i verdenshistorien. Værket vil være et vigtigt bekendtskab for den videbegærlige læser.

Der findes mange gode historiebøger om vikingetiden: Verden i vikingetidenVinkler på vikingetidenVikingernes verdenVikingernes verdensrige, Vinkler på vikingetiden, Vikingernes verden og Vikingernes verdensrigeDer findes mange gode historiebøger om vikingetiden: Verden i vikingetiden, , Vikingernes verden og Vikingernes verdensrigeDer findes mange gode historiebøger om vikingetiden: Verden i vikingetiden, Vinkler på vikingetiden, og srigeDer findes mange gode historiebøger om vikingetiden: Verden i vikingetiden, Vinkler på vikingetiden, Vikingernes verden og .


Kristeligt dagblad

d. 17. jan. 2017

af

af

Claus Grymer

d. 17. jan. 2017