Bøger / faglitteratur

Vikingernes liv og færden : vikingernes historie i kort, tekst og billeder


Beskrivelse


Beskrivelse af, hvem vikingerne var. Vikingernes samfund beskrives som militaristisk, men der gives også et indblik i vikingernes hverdagsliv, religiøse tilhørsforhold og fritidsaktiviteter i form af teater, musik og spil. Gennemgang af det klasseopdelte samfund, bosættelserne, plyndringerne og vikingernes forskellige handelsruter.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. maj 2017

af

af

Louise Urban Andersen

d. 30. maj 2017

Helstøbt bog om vikingernes fascinerende og skræmmende kultur. Bogen kan læses af alle med interesse for vikingetiden.

Efter et kort forord, fører Kim Hjardar os ind i en generel beskrivelse af, hvem vikingerne var. Der er tidslinje med de vigtigste årstal og begivenheder, og der er kort, der viser de vigtigste byer i Norden i vikingetiden. Vikingernes samfund beskrives som militaristisk, men der gives også et indblik i vikingernes hverdagsliv, religiøse tilhørsforhold og fritidsaktiviteter i form af teater, musik og forskellige former for spil. Der er en gennemgang af det udpræget klasseopdelte samfund, bosættelserne, plyndringerne og de forskellige handelsruter, vikingerne benyttede sig af. Bogen afsluttes med registre, kilder og litteratur og er således velegnet til opgaveskrivning.

Yderst flot og gennemarbejdet bog, der kommer godt omkring vikingernes liv og kultur. Der er fine illustrationer i form af kort og fotos af arkæologiske fund, der understøtter bogens indhold.

Kim Hjardar udkom i 2014 på dansk med bogen Vikinger i krig, som er skrevet med makkeren Vegard Vike. I denne bog står Hjardar alene, men dykker lidt længere ned i nogle af de kort, det første store værk også indeholdt. Indeværende bog er skrevet med lige så stor entusiasme og professionalisme. Den er lidt lettere læst og har ikke samme fulde fokus på vikingernes krigshandlinger, men indeholder en mere generel beskrivelse af vikingernes kultur.


litteratursiden.dk

d. 10. juli 2017

af

af

Pia Bechmann

d. 10. juli 2017

Et væld af interessante historier og detaljerede kort kaster nyt syn på vikingernes togter og handelsliv. En spektakulær, visuel udgivelse, der vil fryde enhver vikingefan. Her er der rig mulighed for...Informationer og udgaver