Bøger / faglitteratur til børn

Vikingesværdet i Tissø


Beskrivelse


Om vikingernes religion og hverdagsliv, som det kan aflæses ud fra arkæologiske fund fra kongshallen ved Tissø på Vetsjælland.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. juli 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 14. juli 2014

8 nye udgivelser i serien Vild med viden. Denne gang er fokus på vikingernes verden og de mange museer i Danmark, som fortæller om vikingerne. Bøgerne er i lommeformat og lige til at have med i lommen rundt på museerne eller til køreturen til og fra museerne. Bøgerne kan selvlæses af børn fra 9 år eller læses højt for yngre børn.

Bøgerne er opbygget efter seriens velkendte format. Størrelsesmæssigt fylder bøgerne ikke mere end en baglomme i et par bukser, og indholdet fortælles over 16 sider med en vekselvirkning mellem tekst og illustrationer. Bøgernes omslag giver et portræt af forfatteren samt forklarer svære ord, og på indersiden af omslaget findes en tidslinje fra vikingetiden i Danmark og i udlandet. Bøgerne er skrevet med udgangspunkt i forskellige formidlingscentre om vikinger, som det vil være oplagt at besøge i forbindelse med læsning af de enkelte bøger.

Der findes megen god litteratur om vikinger for børn. Disse bøger adskiller sig fra de øvrige via deres lommeformat samt tilknytning til formidlingscentre om vikinger rundt omkring i Danmark.

8 hæfter i lommeformat fyldt med god viden om vikingerne. Hæfterne kan hyggelæses i forbindelse med museumsbesøg eller af interesse. I undervisningssammenhænge kan hæfterne være med til at gøre vikingernes verden nærværende og forståelig for eleverne.