Bøger / faglitteratur til børn

Vikingetiden


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2019

af

af

Karsten Boll

d. 21. okt. 2019

For over 1000 år siden levede vikingerne. Det var en tid med sejlads, konger og magt. Det var også dengang, at navnet "Danmark" kom til. For 8-10 år.

Bogen indledes med vikingernes angreb på et kloster i England på øen Lindisfarne. Dernæst er der beskrivelser af skibenes udseende, vikingetogter og våben. Så fortælles om samfundsopbygningen, livet på gården - herunder udseende og smykker - samt fest og fritid. Derefter er der et afsnit om borge, byer og religion. Sidste del er om tro og runer og beskrivelser af enkelte store vikingekonger fx Harald Blåtand. Bagest er der henvisninger til andre bøger og websteder om emnet og et stikordsregister. Forrest er der indholdsfortegnelse. Hvert opslag har enten tilhørende tegninger lavet af Rasmus Jensen eller modelfotos. Tekstens sværhedsgrad er lix 19.

Rasmus Jensens tegninger passer fint til tekstens indhold, der fint supplerer andre bøger om emnet.

Vikingernes rejserVikingerVikingerVikinger, Vikinger og Vikinger samt Vikinger er andre gode titler om emnet. Denne titel kommer fint rundt om de forskellige emnernes rejser, og samt er andre gode titler om emnet. Denne titel kommer fint rundt om de forskellige emnernes rejser, og samt er andre gode titler om emnet. Denne titel kommer fint rundt om de forskellige emnernes rejser, og samt er andre gode titler om emnet. Denne titel kommer fint rundt om de forskellige emner.