Bøger / faglitteratur til børn / billedbøger

Vil du vide mere om Jorden?


Beskrivelse


Spændende fagbilledbog om Jordens mangfoldige dyreliv og planterigdom. Til højtlæsning for børn på 6-10 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2020

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 16. sep. 2020

Spændende fagbilledbog om Jordens mangfoldige dyreliv og planterigdom. Til højtlæsning for børn på 6-10 år.

Fire bøger i en ny serie, "Vil du vide mere om". Bag i bøgerne er to sider med korte facts og to sider med billeder. Det spanske makkerpar, forfatter Núria Roca og illustrator Rosa M. Curto, har bl.a. også lavet Følelser - fra trist til lykkelig.

Bøgerne er indbydende, i solid indbinding og trykt på kraftigt papir. De indeholder en kort beskrivelse af hvert emne. Teksterne er opdelt i 15 kapitler, som virker noget fragmentariske. I bogen om havet er fx et helt kapitel om Sargassohavet, som desuden har en meget indviklet sætning på 51 ord. Teksterne skifter imellem en saglig og en personlig tilgang. Ind imellem består teksten af lange sætninger med svære ord, og ikke alle svære ord forklares i teksten (fx "grundstødning" og en "komets koma"). Samtidig henvender forfatteren sig jævnligt til læseren/tilhøreren, også steder hvor det virker malplaceret. I teksten om hajer står fx "Er du bange for hajer? Det er jeg også", selvom der samtidig står, at kun en brøkdel er farlige for mennesker. Illustrationerne er fine og farvestrålende akvareltegninger. Det virker dog lidt usagligt, at alle dyrene smiler, når det nu er faglige bøger.

Der er mange andre gode fagbilledbøger om disse emner, bl.a. Alt om vejretAlt om stjerner og planeter og Alt om stjerner og planeterDer er mange andre gode fagbilledbøger om disse emner, bl.a. Alt om vejret og .