Bøger / faglitteratur / kogebøger

Vild mad i køkkenet


Beskrivelse


Ideer til hvordan man salter, sylter, tørrer og fermenterer naturens spiselige vilde urter, svampe og bær, så man kan lave sit eget forrådskammer og bruge det i den daglige madlavning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2019

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 2. maj 2019

Spændende opskrifter på hovedretter og tilbehør af ingredienser sanket i den vilde natur. For gourmeter og naturelskere.

Thomas Laursen er professionel sanker og har blandt andet leveret de berømte myrer til Noma. I denne kogebog giver han også et par sanketips men fokuserer hovedsageligt på, hvordan de vildsamlede blade, nødder, tang med mere kan anvendes i køkkenet. Her er et par lette hovedretter, men flest opskrifter på tilbehør og smagsgivere. Mange af kondimenterne er syltet, saltet eller fermenteret for dels at sikre holdbarhed, dels få de helt rigtige smagsnuancer frem.

"Vild mad i køkkenet" er en smuk og inspirerende bog som vil tiltale både gourmeter og naturelskere - både dem som rent faktisk vil kaste sig over dens opskrifter og dem som vil nyde den på coffee table-måden.

Der findes en del om emnet, blandt mange andre Meyers store naturalmanakSpis dit ukrudtVild og Spis dit ukrudt. "Vild mad i køkkenet" kan sagtens måle sig med disse. Samme forfatter har desuden tidligere begået Vild, der har større fokus på de naturområder, hvor de spiselige planter findesDer findes en del om emnet, blandt mange andre Meyers store naturalmanak og . "Vild mad i køkkenet" kan sagtens måle sig med disse. Samme forfatter har desuden tidligere begået Vild, der har større fokus på de naturområder, hvor de spiselige planter findesDer findes en del om emnet, blandt mange andre Meyers store naturalmanak og Spis dit ukrudt. " mad i køkkenet" kan sagtens måle sig med disse. Samme forfatter har desuden tidligere begået , der har større fokus på de naturområder, hvor de spiselige planter findes.