Bøger / faglitteratur / opskrifter

Vild med chokolade : kager, is, desserter, konfekt, trøfler og varme drikke


Beskrivelse


Mere end 100 opskrifter på klassiske opskrifter på brownie, chokoladeis og chokolademousse samt på mere eksperimenterende kombinationer som chilichokoladetærte, lakridspraliner og grøn-te-chokoladekage.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2013

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 9. aug. 2013

En super lækker chokoladebog for alle med hang til chokolade-lækkerier.

En gennemført lækker bog - lige fra omslaget til indholdet. Den er grundig, saglig og samtidig let at læse. Den første del af bogen handler primært om kakaotræet, - bønnerne og forarbejdningen. Med en grundig og alligevel kort informativ beskrivelse af baggrunden for chokoladen. Og så når vi til opskrifterne med chokolade - kager, tærter, fyldte chokolader, is, desserter, saucer, drikke osv. Lækkert, indbydende og helt uimodståeligt. Har man chokolade i huset, er det her man lige runderer gemmerne. De lækre sager krydres med flotte billeder, hvor den brune chokolade-farve er den gennemgående. De fleste opskrifter er til at gå til, men der er også svære sager imellem, hvor der både kræves håndelag og lidt mere avancerede ingredienser. Så der er lidt for alle. Gennemgående vil jeg sige, at det ikke er en ren begynderbog. Men alle kan være med på baggrunds-informationerne, og der er mange nyttige almene råd om fx temperering af chokolade og anden grundlæggende viden. Bagest finder vi en grundig ordliste samt et omfattende register. Forfatteren kender vi fra bogen: Vild med is, 2013.

Der findes flere gode kogebøger om chokolade fx Meyers Chokolade, 2012. Denne her er mere grundig i sine baggrundskapitler omkring chokoladens voksesteder, forarbejdning osv.

En helt igennem super lækker kogebog om chokolade, der er både informativ og fyldt med gode opskrifter. Kan bruges på alle folkebiblioteker.