Bøger / faglitteratur / opskrifter

Vild med kaffe


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2014

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 12. sep. 2014

En indbydende allround bog til både begyndere og videregående kaffeentusiaster.

En udmærket dansk bearbejdet kaffebog efter Dorling Kindersley forlæg om kaffens historie, kaffetræet, bønnerne og deres forarbejdning, de forskellige kaffetyper med 100 opskrifter, udstyr og metoder og en meget instruktiv anvisning på brygning, skumning af mælk og servering med flotte mønstre i koppen. Derudover er der en meget udførlig vejledning i at definere kaffens forskellige smagsindtryk, og hvordan man skelner dem fra hinanden. Bogen afrundes med beskrivelse af væsentlige kaffelande med produktion, kvalitet og smagsindtryk. Bogen er meget international i sin tilgang med sin største force i layoutet, som dog stedvist kan virke noget overlæsset, ligesom en del opskrifter fremstår mere fancy end praktisk anvendelige.

Om emnet også: En lille bog om kaffe, God kaffe : grundbog for kaffeelskere og Alt om kaffe. Den første mere dybdeborende med dansk vinkel, de sidste mere sammenlignelige mht. layout og kafferelaterede opskrifter. Nærværende coffee table udgivelse tilføjer ikke meget men har styrke i en instruktiv tilgang mht. kaffebrygning og serveringsæstetik samt flere opskrifter.

En allround coffee table udgivelse i velkendt Dorling Kindersley layout på godt og ondt. Særdeles indbydende og meget instruktiv men på samme tid også lidt ustruktureret, stedvist overlæsset og ret så international. Kan uden at tilføje væsentligt nyt anvendes til supplement ved stor efterspørgsel.Informationer og udgaver