Bøger / faglitteratur / kogebøger

Vild med mad


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2013

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 15. okt. 2013

Til alle der gerne vil have inspiration til hverdagsmaden.

Louisa Lorang (LL) har efterhånden udgivet en del kogebøger. Dette er en samlet udgave af hendes: Vild med salat, 2009, Vild med vegetar, 2009 og Vild med hverdagen, 2011. Opskrifterne er inddelt efter de fire årstider, og der er noget for enhver smag. Sidste afsnit: Extra indeholder tilbehør som chilisauce, karrypasta m.v. Bagest er der et par sider med fakta & fiduser - en slags ingrediensregister over mindre kendte ingredienser - samt et alfabetisk register. Bogen indeholder flotte fotos, let forståelige opskrifter med primært kendte ingredienser. Dog skal man til nogle af opskrifterne frekventere et velassorteret supermarked, asiatisk købmand eller lignende. Der er både kendte retter med et nyt twist og ny inspiration. Der ser dog ikke ud til at være nogle nye opskrifter med; sammenlignet med de tre udgivelser som denne bog er en samling af.

Der er flere gode kogebøger med hverdagsmad som fx: Ny nordisk hverdagsmad, 2012 af Claus Meyer og Funky hverdagsmad, 2009 af Guéniau og Kyster. Denne er som nævnt en samlet udgave af tre tidligere udgivelser fra Lorang.

En god og inspirerende opskriftssamling til hverdagsmaden. Kan både bruges som supplering, men skal også nok blive lånt ud selv om man har de tre tidligere udgivelser hver for sig.