Bøger / faglitteratur / biografier

Vild med Mary


Beskrivelse


I tekst og fotografier gives et indblik i kronprinsesse Marys (f. 1972) liv, både privat og i rollen som kronprinsesse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2011

af

af

Tove Delica

d. 27. okt. 2011

I 2004 giftede Mary sig med kronprins Frederik og blev derved dansk kronprinsesse. Bogen her forsøger at komme hele vejen rundt om pigen, der ændrede sit liv fra almindelig pige til offentlig person i Danmark. Forsiden er et smukt billede af den meget fotogene prinsesse, og skal nok appellere til de kongeligt interesserede læsere.

Lyngvild er modekommentator og forfatter, og har sammen med Seneca lavet Skøn som du er i 2006, samme år som han skrev Mary - prinsesse med stil. Bogen her er en slags opdateret udgave af førnævnte, og det er jo i den grad kendt stof, vi præsenteres for. Bogen er meget smukt layoutet og viser en perlerække af flotte fotos i meget fin kvalitet. Vi får en gennemgang af hendes liv før og nu, familien, vennerne, arbejdet og ikke mindst hendes udseende og stil. Her gennemgås alt fra top til tå, sko, hatte, smykker m.v. Der forsøges lavet en kobling mellem Mary og Dronning Ingrid og Mary og Europas andre kvindelige kongelige. Teksten er let læst, men meget snakkende, rosende, og fyldt med ligegyldige detaljer ind imellem reel oplysning. Lidt trykfejl skæmmer også hist og pist. Bogen bygger på andre bøger om Mary, interviews og artikler fra danske og udenlandske magasiner.

Store dele af bogen er næsten identisk med Lyngvilds første bog, dog medtages her helt aktuelt stof. En anden men lidt mindre spektakulær titel er 10 år med Mary af Kristian Bo Eriksen fra 2010.

Flot og indbydende bog om den smukke kronprinsesse. Det er dog kendt stof, der bydes på og teksten holder ikke helt mål med det flotte ydre.