Bøger / skønlitteratur til børn

Vild med Mikkel


Beskrivelse


Sara og Julie skal til musikfestival for første gang. Pigerne slår deres telt op over for de lidt ældre drenge Mikkel og Emil. Sara forelsker sig i Mikkel. Han spiller i et band. Gad vide om Line, som Mikkel render rundt med, er hans kæreste?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2010

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 14. okt. 2010

Vild med Mikkel hører til forlagets Café serien. Rød, lix 8-10. Bogen henvender sig til unge (mest piger), der har svært ved at læse eller har mistet læselysten. Fra 13 år.

Teksten er superlet at læse. Den er inddelt i korte afsnit, og der er anvendt lydrette ord. Dagbogsnotater er sat i kursiv. Omslagets illustration er bogens eneste. Den viser bogens tema - et forelsket par til musikfestival. Bogen drejer sig om den første forelskelse og alle de følelser og tanker, den tilstand kan sætte i gang. Sara og Julie skal til musikfestival for første gang. De ankommer til festivalen, og de fire dage bliver med fest, forelskelse og musik. Pigerne slår deres telt op overfor de lidt ældre drenge Mikkel og Emil. Sara forelsker sig i Mikkel, der spiller i et band. Gad vide om Line, som Mikkel render rundt med, er hans kæreste? Efter flere misforståelser finder de dog sammen, og Sara får sit første kys. Gennem bogen kan man læse Saras dagbogsnotater.

I Café-serien er flere bøger, der også omhandler kærlighed: Love Lulu og netop udkommet Den store chance. Desuden har vi Sofie-bøgerne af Jørn Jensen på bibliotekerne.

Den letlæste bog hører til på ungdomshylden. Tekstens personer og indhold kan mange unge identificere sig med - til den første musikfestival med veninden, den første forelskelse og det første kys.