Bøger / faglitteratur / snitmønstre

Vild med nederdele


Beskrivelse


Opskrifter på klassiske nederdele med moderne retro-udtryk til børn og voksne.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj 2013

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 22. maj 2013

Mønstre og inspiration til syning af nederdele til børn og voksne. Stilen er moderne retro med pynt og kulør, og fremgangsmåden forklares så også uerfarne kan bruge bogen.

Forfatternavnet dækker over en belgisk blogger, der skriver om mad, køkkenhave og syning med en uhøjtidelig humor - i bogen optræder hun med klovnenæse! Hendes nederdele rammer perfekt tidens hotte stil, hvor der gerne må være knald på farver og mønstre, men alligevel harmoni i det kreative udtryk. Grundmodellerne er klassisk enkle og præsenteres med en hyggelig indledning samt forståelig arbejdsbeskrivelse i tekst og tegninger. Madame fortæller som hun ville gøre det til en veninde, hyggeligt snakkende og helt lavpraktisk. Til nybegyndere findes afsnittet "Superintensivt sykursus på ca. et kvarter". Sytekniske detaljeanvisninger findes forskellige steder i bogen ved hjælp af stikordsregisteret. Falsede mønsterark til aftegning medfølger.

Der findes kun ganske få titler om specielt at sy nederdele, og de handler overvejende om tilskæring og teknik. Modellernes trendy retrolook har jeg ikke set i nyere sybøger til voksne, men lignende udtryk kan ses i bøger om børnetøj. Samt i de gode gamle Elsebeth Gynther-bøger, der er opbygget ret lig denne.

Hyggelig og anvendelig bog om at sy nederdele i klassisk snit med moderne retro-udtryk til børn og voksne. Bogens uhøjtidelige, praktiske tone og ikke mindst modellerne vil tiltale og inspirere mange, især unge/yngre kvinder, der kan gå i gang uanset erfaringsniveau.


Håndarbejde nu

Årg. 49, nr. 2 (2014)

af

af

Susanne Klose

Årg. 49, nr. 2 (2014)