Bøger / faglitteratur / opskrifter

Vild med salater


Beskrivelse


Opskrifter på både rene vegetariske salater og salater med kød, fjerkræ og fisk samt dessertsalater - som selvstændige retter eller tilbehør.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2009

af

af

Lene Kristiansen

d. 9. mar. 2009

Louise Lorang er en af de unge, danske kokke, og bogen den ene af 2 nye kogebøger fra hendes hånd med enkle, let tilgængelige salater for enhver smag. Det vil sige en målgruppe, der rummer de fleste.

Den (forekommer det mig) foretrukne layoutform i mange kogebøger p.t., som også gerne vil fange de unge ind, har fået en ny og flot drejning i denne kogebog med smukke douche, mættede farver, flotte billeder og lækkert papir. En god indgang til 80 lige så attraktive salater, opdelt i mere stemningsbetonede end egentlig signifikante afsnit: de simple, særlige, sjove, klassiske, sunde, syndige og søde. Afslutningsvis fakta og fiduser samt register med indgang til de enkelte ingredienser. Louise Lorangs salater er enkle, mange også velkendte med små ændringer, ingredienslisterne er sjældent særlig lange endsige komplicerede, og anretningerne er smukke og indbydende. Repertoiret dækker både rene vegetariske salater og salater med kød, fjerkræ og fisk samt dessertsalater - som selvstændige retter eller tilbehør. Anvisninger er fine (pocherede æg er en svipser), og tonen afslappet.

Opskrifter på salater er ingen mangelvare. Der findes flere deciderede salatkogebøger, foruden opskrifterne i de mere almene, brede kogebøger.

Super flot og anvendelig salatkogebog, enkel, lækker i indhold såvel som bog. Et layout som vil tiltale aldersmæssigt bredt, og derudover vil Lorangs arbejde som madskribent i Femina og Go' Morgen Danmark forøge efterspørgslen. Fortjent!.


Bogmarkedet

Årg. 155, nr. 5 (2009)

af

af

Hanne Smedegaard

Årg. 155, nr. 5 (2009)