Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vild med Sofie :'(


Beskrivelse


Sofie og Emil er forelskede. Men så slår Emil op. Sofie kan ikke finde støtte hos sin bedste veninde Julie, for Julie afslører at hun er forelsket i Sofie. Efter en krise får Sofie mod til at handle.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. mar. 2012

af

af

Else Lerche

d. 7. mar. 2012

Det andet bind om Sofie, bind et Sofies sommer kom i 2011, er også til piger mellem 12-14 år, der vil læse om venindeforhold og forelskelse.

Historien rummer flere væsentlige temaer. Sofies barndomsveninde Julie erklærer hende sin kærlighed. Sofie trækker sig, forvirret og ked af det, for sådan føler hun ikke for Julie. Sofies elskede hund må aflives og hendes kæreste Emil slår op. En længere krise modner Sofie, hun, der er o. 13 år, handler og begynder at gå til kor, får talt med mor og Julie, som hun fortsætter med at være veninde med. Teksten er sat i små afsnit, 2-6 linjer hver, med god luft imellem og bred margin. Satsen er sat i normal typestørrelse. I udseende ligner den en letlæsningsbog, og den er indbydende at gå i gang med. Den er velskrevet i et enkelt, varieret sprog uden at være læsepædagogisk bearbejdet. Man får et levende og troværdigt billede af Sofie. Forsiden viser små fotos på prikket rødligt tapet, som i layout ligner første binds. Bagsideteksten er indbydende.

Selvom bogen er 2. del af fire om Sofie kan den godt stå alene. Der findes mange serier om pigers liv med veninder og kærlighed. En anden serie, der fokuserer på alvorlige emner er Veninder af Annika Holm.

Bogen er lille af omfang, enkel i handlingens opbygning og velskrevet. Den er vægtig og nænsom i sin beskrivelse af Sofies tanker og følelser omkring bogens væsentlige temaer, ikke mindst mellem Sofie og hendes lesbiske veninde Julie.


Weekendavisen

d. 17. aug. 2012

af

af

Damian Arguimbau

d. 17. aug. 2012Informationer og udgaver