Bøger / faglitteratur til børn

Vild med vikinger


Beskrivelse


Om vikingetiden og vikingernes verden, om deres guder, deres udrustning og deres erobringer mm.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. juni 2013

af

af

Karsten Boll

d. 13. juni 2013

Bladrebog til fornøjelseslæsning for børn fra 11 år, som nok skal blive fanget af bogens iøjnefaldende forside.

I stil med forfatterens Vild med mode (24/13) og Vild med heste (12/48) beskrives vikingetiden ud fra forskellige temaer over et opslag, eventuelt udvidet med en ekstra flap for at uddybe emnet. Hvert emne beskrives i flere faktabokse placeret over store baggrundsfotos, hvor personer er fotograferet i forskellige situationer for at understøtte emnet. Bogen kommer godt omkring vikingetiden. Lyngvild er en god fortæller og bogen fremtræder flot og indbydende i sit layout. Men nogle steder bliver teksten svær at læse pga. røde bogstaver på en kulørt baggrund. Ligeledes har bogen hverken indholdsfortegnelse, stikordsregister eller kildehenvisninger ud over takken til vikingecentret i Ribe, Nationalmuseet og Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Dette gør, at bogen ikke egner sig i undervisningssammenhæng.

Blandt krigere, søfolk og trælle (03/14) og Alle tiders vikingetid (04/45) har mange af de samme ting som denne titel, men de er ikke nær så iøjnefaldende illustreret og har heller ikke direkte citeret historiske kilder.

Iøjnefaldende og indbydende bladrebog om emnet for interesserede fra 11 år og opefter til udlån i børnebiblioteket og fritidslån/interesselån fra skolernes læringscentre.


Weekendavisen

d. 18. okt. 2013

af

af

Emil Blichfeldt

d. 18. okt. 2013